Поділитись:

Українські актори вибачилися за гру у фільмі "Волинь"

П'ятниця, 11 листопада 2016, 15:24
Українські актори вибачилися за гру у фільмі «Волинь»

Актори Тернопільського обласного драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка, які зіграли в польському фільмі "Волинь", вибачилися перед українцями.

Це відбулося 10 листопада на засіданні в Тернопільській обласній раді, – пише Нова тернопільська газета.

Вихід фільму в Польщі набув широкого резонансу, але найбільше українців вразило те, що в стрічці знялися тернопільські актори. У Тернополі депутати за це покарали весь театр. Відтак 4 листопада на сесії Тернопільської обласної ради проголосували за те, щоб позбавити всіх акторів надбавок за академічність. Таке рішення не могло їх не обурити й вони прийшли на засідання робочої групи, щоб висловити свою думку.

Зі слів як керівництва театру, так і акторів, таке рішення буде великою помилкою, адже у цьому випадку можна говорити лише про моральну відповідальність.

Четверо акторів театру, які знялися у польській стрічці, а це Ірина Складан, Олег Кирилів, Ігор Наконечний, Сергій Бачик, написали офіційне пояснення з приводу участі у зйомках і вибачилися за свій необдуманий вчинок.

Відтак, за підсумками роботи комісії, вирішили, що в театрі обов'язково потрібно створити спеціальну раду, яка буде контролювати діяльність акторів, щоб надалі не допустити таких сумних ситуацій. Погодилися також на те, що переглянуть рішення про зняття надбавок за академічність і обговорять це на наступній сесії.

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 травня 2024
30 квітня 2024
25 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024