Поділитись:

До 90% українців можуть збідніти у разі затяжної війни, – ООН

Середа, 16 березня 2022, 10:32
До 90% українців можуть збідніти у разі затяжної війни, – ООН

Дев'ять із десяти українців можуть зіткнутися з бідністю та крайньою економічною вразливістю, якщо війна затягнеться протягом наступного року.

За інформацією Програми розвитку ООН (ПРООН), такий розвиток подій зведе нанівець два десятиліття економічних досягнень, повідомляє «Кореспондент» з посиланням на Reuters.

Адміністратор ПРООН Ахім Штайнер зазначив, що працює з українським урядом, аби уникнути найгіршого сценарію колапсу економіки.

«Якщо конфлікт затягнеться, якщо він триватиме, ми побачимо дуже значне зростання рівня бідності... Очевидно, що найгіршим сценарієм є крах економіки в цілому. І це може зрештою призвести до того, що до 90 % людей або опиняться за межею бідності, або зазнають високого ризику (бідності)», – заявив Штайнер.

Він також уточнив, що риса бідності зазвичай визначається купівельною спроможністю від 5,5 до 13 доларів на день на людину. За словами адміністратора ПРООН, до вторгнення росії приблизно 2 % українців жили нижче за позначку в 5,50 долара.

«За нашими оцінками, 18 років розвитку України можуть бути просто зведені нанівець протягом 12-18 місяців», – зазначив Штайнер.

Нагадаємо: 16 березня Верховна Рада України ухвалила за основу та в цілому законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів