Поділитись:

Противник зосередився на ракетних ударах, – Арестович

Вівторок, 15 березня 2022, 16:55
Противник зосередився на ракетних ударах, – Арестович

Російські окупаційні війська почали обмежено використовувати авіацію, адже не здатні проводити складні повітряні операції.

Про це повідомив на брифінгу у вівторок радник глави Офісу президента України Олексій Арестович, – пишуть Українські Національні Новини. 

“Сьогодні у нас 20 доба війни. Воєннополітиче керівництво, сили оборони, президент, уряд контролюють ситуацію. Ворог змістив основні зусилля на зону ООС, маріуполь і місто Миколаїв, Київ, Суми, Чернігів, Харків. Вони стали в оборону і ведуть місцеві дії тактичного значення, які не впливають на зростання рівня загроз”, – сказав Арестович.

“У нас є приємна новина: як ви бачите, вже третю добу противник старається не застосовувати свою авіацію по Києву, Харкову, Сумах, Миколаїву, або застосовує обмежено. Чому це відбувається: взагалі ворог зібрав біля нас 500 своїх літаків, але російська авіація не здатна проводити складні повітряні операції. Для цього потрібно багато років навчання і багато грошей, чого у них нема”, – зазначив він.

Зі слів радника глави ОП, повітряні удари були здійснені поодинокими літаками – ворог використовував один-два, максимум 4-6 літаків.

Арестович нагадав, що 83 літаки Збройні сили України вже збили із 120-150 літаків, які застосовували росіяни.

Єдині райони, де зараз зосереджує свої авіаційні удари росіяни – це зона ООС і Маріуполь. Однак українські воїни застосовують заходи, які мають полегшити ситуацію там, зокрема з точки зору повітряного впливу, зазначив радник глави ОП.

Він наголосив, що ЗСУ наразі демонструють найкращі зразки військового майстерства.

Водночас, якщо партнери допоможуть з новітньою зброєю та технікою, ворогові стане ще гірше, додав він.

“Але треба зрозуміти, що він зараз буде зміщати свої основні зусилля в напрямку ракетних ударів балістичними ракетами типу “Іскандер” або крилатими ракетами з російських літаків. Ми маємо бути до цього готовими, Збройні сили напоготові, ми вправно збиваємо достатню частину цих ракет”, – сказав Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
16 листопада 2023
27 липня 2023
17 лютого 2023
16 січня 2023
09 січня 2023
06 грудня 2022
22 листопада 2022
17 листопада 2022
10 листопада 2022