Поділитись:

У «кільці» ворога залишається лише Маріуполь, – МВС

Понеділок, 14 березня 2022, 18:56
У «кільці» ворога залишається лише Маріуполь,  – МВС
Зараз в оточенні російських військ знаходиться лише місто Маріуполь на Донеччині.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в ефірі українських телеканалів заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

«У «кільці» знаходиться тільки місто Маріуполь, щодо всіх інших міст – у нас немає повного оточення. Харків – захищається, щодо Харкова - уночі в районі Ізюма ми перейшли у невелику контратаку. Ми відбили трохи ворога, ми знищили кілька одиниць техніки. Тобто, ми продовжуємо захищатися, ми продовжуємо відкидати ворога, наскільки це можливо у нинішніх ситуаціях», – уточнив Денисенко.

Водночас він вважає, що росіяни і далі продовжуватимуть свої атаки, оскільки, «очевидно, вказівка путіна – це знищувати цивільну інфраструктуру, знищувати, по суті, будь-яку інфраструктуру, яка є на території України».

Він запевнив, що Україна буде захищатися і буде відбивати росіян з їхніх позицій.

Денисенко також висловив сподівання, що із обстрілюваного загарбниками Маріуполя зможуть виїхати цивільні.

«В принципі, ключовий момент наразі – це те, що почав працювати, у всякому разі – нібито почав працювати, маріупольський гуманітарний коридор. Тобто будемо сподіватися, що частина людей зможе виїхати з Маріуполя», – сказав він.

Крім того, Денисенко вважає, що резерви російської армії вже вичерпуються.

«Поки що вони збирають все що можуть зібрати… Тобто, ми розуміємо, що це уже з усієї рф, з чого тільки можна, збирають резерви, але цих резервів не так і багато. Тобто, це буде певна ротація. Але сказати, що у них є великі ресурси, серйозні якісь досвідчені вояки, на щастя, поки що не можемо», – сказав радник глави МВС.

На запитання про те, чи хтось допомагатиме рф, він висловив думку, що китайців в Україні точно не буде, «за це переживати не потрібно».

«Якщо говорити, зокрема, про Лівію, - я чув історії про те, що це буде Хезболла. Це угрупування, орієнтоване на Іран, і дуже сумніваюся, що вони там знайдуть 16 тисяч людей… Очевидно, що якісь частини представників арабського світу тут будуть. Напевно, і з Лівії, і з Сирії, можливо, ще з якихось країн. Але говорити про контингент у 16 тисяч – я чесно кажучи, абсолютно у це не вірю», – сказав Денисенко.

Він зазначив, що вірить у те, що загарбники справді збирають по всій росії будь-кого, хто готовий іти воювати.

«При чому якщо раніше вони питали про довідки про несудимість, про якийсь досвід – то зараз цього всього не потрібно», – уточнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
07:20
10 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024
31 березня 2024
23 березня 2024