Поділитись:

Під час війни усиновлення неможливе, – МВС

Понеділок, 14 березня 2022, 17:11
Під час війни усиновлення неможливе ані за звичною, ані за пришвидшеною процедурою, у тому числі й іноземцями.

Як передає Укрінформ, про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, поінформувала пресслужба МВС України у Фейсбуці.

Вона уточнила, що днями користувачі соцмереж активно поширювали інформацію із закликом усиновити 45 маленьких дітей із регіонів активних бойових дій, батьків яких нібито було убито.

«Під час війни усиновлення неможливе ні за звичною, ні за пришвидшеною процедурою, в тому числі іноземними громадянами», - поінформувала заступниця міністра.

Вона зазначила, що українці живуть у складний час.

«Ми намагаємося допомогти іншим людям, чим можемо, і в цьому наша сила, велич нашого народу. Ми співчуваємо та підтримуємо одне одного у найскладніших ситуаціях. І той факт, що абсолютно чужі люди виявили бажання всиновити маленьких дітей - ще раз доводить те, що українці мають велике серце», –  уточнила Павліченко.

Також вона поінформувала, що наразі маємо бути реалістами та зберігати холодний розум. За її словами, коли громадяни поширюють фейкову інформацію, навіть роблячи це з найкращими помислами, то грають на користь ворогу.

«Тому ще раз закликаю звертатися тільки до офіційних джерел та намагатися перевіряти інформацію, яку поширюєте. Як варіант, звертайтеся на гарячу лінію Українська мережа за права дитини та UNICEF Ukraine - вони перевірять інформацію та повідомлять вам про результат або/та опублікують його», - поінформувала Павліченко.

Окремо у МВС закликали громадян, якщо вони виявили фейкове оголошення, повідомляти про нього у кіберполіцію - [email protected]. А якщо громадянам стало відомо про будь-які порушення щодо дітей, їм у МВС радять звертатися на лінію 102.

Окремо у МВС нагадали, що нещодавно в Україні створено лінію підтримки дітей, сімей і соцпрацівників, і зазначили, що там звернення приймають з 8.00 до 20.00, за такими номерами: +38(067)-567-98-45; +38(096)-990-54-50; +38(063)-661-42-52; +38(063)-399-45-92; +38(095)-327-15-21.

Окремо Павліченко поінформувала, що прикарпатські поліцейські спільно зі службою у справах дітей та медиками перевірили умови перебування евакуйованих із Харківщини у Ворохту дітей.

За її словами, з 11 березня діти віком до 15 років знаходяться у дитячому санаторії.

« Їх привезли з чотирьох дитячих закладів Харківщини у супроводі працівників цих установ. Діткам створені належні умови перебування, їх забезпечено усім необхідним відповідно до віку, а саме: харчуванням, одягом, засобами догляду. Діток обстежили медики, і їм надано подальший супровід», - поінформувала вона.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів рф в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів