Поділитись:

У Китаї українським паралімпійцям наказали зняти маски зі словом «мир»

Понеділок, 14 березня 2022, 14:48
У Китаї українським паралімпійцям наказали зняти маски зі словом «мир»

Представникам паралімпійської збірної України забороняли вийти на церемонію закриття Ігор у Пекіні у масках зі словом «мир».

Про це повідомила керівниця пресслужби Національного паралімпійського комітету України Наталія Гарач.

У неділю, 13 березня, відбулася церемонія закриття Зимової Паралімпіади-2022. На ній були присутніми і українські паралімпійці, які посіли друге місце у медальному заліку.

Сама церемонія закриття Паралімпіади-2022 пройшла зі скандалом для України. Керівниця пресслужби НПК повідомила, що окрім відсутності України на презентаційному відео, організатори також забороняли українським паралімпійцям вийти на церемонію закриття у спеціальних масках з надписом «мир».

«Ми готувались до цього дня теж, попри те, що нас ретельно обшуковували, тут це вже стає поганою звичкою. Ми одягли ці маски, на яких лише одне слово - мир! Та раптом прибігло море людей і «попросили» нас їх зняти. Ніяких політичних заяв, нам тут заявили. Мир – це політика, як виявилось, друзі», – зазначила Гарач.

Зрештою, українські паралімпійці все ж змогли постояти на церемонії закриття у масках. Вдалося це під час того, коли з українським прапором вийшов параатлет Віталій Лук'яненко.

Нагадаємо, що Збірна України здобула останню медаль на Паралімпійських іграх у Пекіні. У заключний день змагань наші спортсмени святкували перемогу в лижних гонках у відкритій естафеті 4х2,5 кілометра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів