Поділитись:

Національний банк хоче запустити власні електронні гроші

Четвер, 10 листопада 2016, 17:44
Національний банк хоче запустити власні електронні гроші

Правління Національного банку схвалило та презентувало дорожню карту Cashless Economy, в якій уперше прописано плани з використання технології Blockchain в Україні.

Про це повідомив радник голови Державного агентства України з питань електронного уряду України Костянтин Ярмоленко, – пише ІА ZIK.

"Одночасно з цим наше E-Government агентство України готує просто таки фантастичні новини на тему пілотного переведення держреєстрів на блокчейн", – зазначив він.

Згідно з презентацією Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ, в четвертому кварталі 2017 року Нацбанк збирається стати емітентом електронних грошей на базі технології Blockchain у рамках проекту НСП "Простір".

Регулятор очікує, що така форма електронних грошей здешевить еквайринг (діяльність кредитної організації, що передбачає здійснення розрахунків з підприємствами торгівлі (послуг) за операціями, що здійснюються з використанням банківських карт через POS-термінали, і здійснення операцій з видачі наявних грошових коштів утримувачам банківських карт, що не є клієнтами кредитної організації) і повинна стати альтернативою картковим платежам.

Довідка.

Blockchain – це вибудуваний за певними правилами ланцюжок з формованих блоків транзакцій. На основі цієї технології працює криптовалюта Bitcoin (біткоін).

Біткоіни – це віртуальна грошова одиниця, яка не має єдиного емісійного центру. Нові віртуальні монети з'являються в результаті спеціальних комп'ютерних обчислень. Алгоритм, за яким відбувається емісія, написаний так, що кількість віртуальних монет у результаті становитиме не більш ніж 21 млн штук, а випуск нових біткоінів завершиться приблизно до 2140 року.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: НАЦБАНК ЗАБОРОНИВ ВИКОРИСТАННЯ ЧОТИРЬОХ МАРОК ЕЛЕКТРОННИХ ГРОШЕЙ

Надрукувати
мітки:
коментарів