Поділитись:

7 лікарень, знищених російською армією, не підлягають ремонту – Ляшко

Неділя, 13 березня 2022, 22:19

Війська Росії знищили 7 лікарень, вони вже не підлягають ремонту. 104 заклади охорони здоров'я пошкоджені, але їх можна відновити.

Про це повідомив Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко в ефірі українських телеканалів, передає Суспільне.

Крім того, Ляшко повідомив, що були обстріляні 34 машини екстреної медичної допомоги, більшість з них виведено з ладу. 6 медичних працівників вбито, понад 12 тяжко поранено.

Міністр додав, що водночас деякі заклади охорони здоров'я вже були оперативно відновлені після обстрілів.

Також під час виступу в ефірі телеканалу Рада Віктор Ляшко запевнив, що нестатку ліків наразі немає, постачання регулярне.

«Хотів би звернутися до українців: Будь ласка, не купуйте лікарські засоби на 3-6 місяців. Лікарські засоби в Україні є, вони постачаються регулярно. Не можна набирати лікарські засоби наперед і цим змінювати архітектуру постачання і наявності лікарських засобів в тій чи іншій аптеці», – сказав Ляшко.

Водночас він зазначив, що медична сфера зараз перелаштувалась і стала на рейки військової медицини, тому питання пріоритету постачання ліків йде з заклади, які розташовані на передовій, які приймають поранених, травмованих, яких приймають з політравмами після обвалів будинків тощо.

Було наголошено також на тому, що інсулін наразі видається в аптеках України безкоштовно: як імпортний, так і вітчизняний. Для купівлі потрібно мати лише рецепт лікаря (паперовий або електронний). Відповідне рішення про зняття з інсуліну будь-яких надбавок було прийнято урядом 12 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів