Поділитись:

Бездротові камери: особливості роботи та використання*

Неділя, 13 березня 2022, 10:36
Бездротові камери: особливості роботи та використання*

Бездротові системи відеонагляду чудово підходять для будь-яких приміщень, в тому числі орендованих. Такі системи можна встановлювати без шкоди для ремонту та інтер’єру. Розбираємось, як саме працюють такі системи відеонагляду.

Яка камера краща — провідна чи бездротова?

Відповідь на це питання залежить суто від конкретних задач та умов. З точки зору простоти встановлення, Wi-Fi камера — найкращий вибір, адже встановити такий відеонагляд по всьому дому можна самостійно за кілька годин. Не доведеться закріплювати камери, псуючи покриття стін чи стелі, немає потреби думати, як непомітно провести дроти від камери до DVR по всім кімнатам, процес встановлення бездротової системи нагляду дуже простий і його легко провести самостійно, не запрошуючи зайвих людей у свій дім.

Проте для багатьох користувачів систем відеонагляду є принциповим захищеність даних про стан речей в будинку і збереження записів з камер протягом довгого часу. І в цьому сенсі дротова система без доступу до мережі виглядає більш безпечним варіантом. 

З точки зору комфорту установки й користування, бездротові системи сильно кращі за провідні. І для більшості юзерів цей комфорт виявляється важливішим за міфічну можливість взлому профілю користувача. Тим паче, що з кожним роком додатки відеонагляду стають все більш захищеними.

Переваги та недоліки бездротових камер відеоспостереження

Щоб було простіше визначитись з типом системи відеонагляду, пропонуємо ознайомитись зі списками плюсів та мінусів бездротових камер.

Переваги Wi-Fi камер:

  • Зручність підключення. Швидкий і простий процес підключення і налаштування системи без шкоди для ремонту.
  • Мобільність. При переїзді Wi-Fi камери легко забрати з собою і так само просто встановити на новому місці.
  • Можливість моніторингу в режимі реального часу. Де б ви не були, завжди можна зайти в додаток з комп’ютера чи смартфона, щоб перевірити стан речей на об’єкті.
  • Сповіщення про рух. Коли Wi-Fi камера фіксує непередбачений рух, на пристрій з додатком приходить сповіщення, а джерело руху фіксується і записується.
  • Можливість роботи без підключення до електромережі. Більшість сучасних бездротових камер мають акумулятор, що дозволяє не припиняти трансляцію навіть тоді, коли на якийсь час відключається світло.
  • Ціна. Сучасні Wi-Fi камери представлені в великому діапазоні цін, що дозволяє з легкістю підібрати модель під свій бюджет.

Недоліки бездротових камер:

  • Перебої в роботі через нестабільність мережі Wi-Fi. Проблеми з інтернет-з’єднанням можуть впливати на роботу системи нагляду.
  • Зниження якості при перенавантаженні мережі Wi-Fi. Велика кількість пристроїв, підключених до мережі може негативно впливати на якість відеосигналу.
  • Необхідність у вдосконаленні мережі Wi-Fi на об’єкті при використанні декількох камер в різних приміщеннях. Залежно від розміру об’єкту і товщині стін може знадобитися встановлення додаткових Wi-Fi роутерів для забезпечення стабільного підключення всіх камер.
Надрукувати
мітки:
коментарів
21 вересня 2023
08 березня 2023
09:04
06 січня 2022
30 липня 2021
08:55
14 лютого 2021
06 листопада 2020
19 жовтня 2020
05 жовтня 2020
25 серпня 2020
29 липня 2020