Поділитись:

Ворог скинув на Попасну фосфорні боєприпаси: чим це небезпечно

Неділя, 13 березня 2022, 06:59
Ворог скинув на Попасну фосфорні боєприпаси: чим це небезпечно

У Попасній Луганської області російські окупанти застосували фосфорні боєприпаси.

Про це перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький повідомив у соціальній мережі Facebook.

Він зазначив, що фосфорні боєприпаси призводять до нищівних і руйнівних наслідків.

«Це те, що фашисти називали «Brennende Zwiebel». Це те, що рашисти зараз випускають по наших містах. Неймовірні страждання і пожежі», – наголосив Білошицький.

Довідково:
Зброя, що містить білий фосфор, поширює запальну сполуку, температура горіння якої перевищує 800 °C, по значній території, площа якої може досягати кількох сотень квадратних метрів. Горіння продовжується допоки весь фосфор не вигорить або поки не припиниться доступ кисню. Така зброя може викликати особливо тяжкі та болісні каліцтва або ж спровокувати повільну та болісну смерть. Для лікування таких поранень потрібно спеціально навчений медичний персонал, який при роботі теж може отримати фосфорні рани. Ця речовина займається при контакті з повітрям, тому зберігають її у воді. Застосування білого фосфору дає комплексний ефект — не лише дим і полум'я, а й психологічний шок. За свідченням дослідників, характерною рисою застосування фосфорної бомби є обвуглювання органічних тканин при збереженні одягу, а при вдиханні палаючої суміші — випалювання легень. Відстань ураження — до 150 м.

Раніше очільник Луганської військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай розповідав, що ведуться бої на околицях Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного, постійно обстрілюються Попасна і Гірська громада. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів