Поділитись:

Україна має достатньо продовольства, – Мінагрополітики

Субота, 12 березня 2022, 20:10

Україна виробляє продукції в 5 разів більше, ніж її внутрішнє споживання, а тому ми маємо достатньо резервів продукції для нашого споживання.

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, інформує Мінагрополітики.

За його словами, навіть в тому разі, якщо виробництво зупиниться, зараз Україна має все необхідне в досить великому запасі, оскільки "ми експортери, а експорт зупинився".

«Наприклад, пшениця. Україна за рік споживає 8 млн тонн. Зараз ми маємо близько 6 млн тонн. А влітку вже матимемо врожай озимої. По кукурудзі ми маємо дворічний запас. Ми споживаємо 7 млн тонн, а маємо 15 млн тонн. Соняшникової олії ми маємо ще на 5 років. Цукор – півтора року запасу», – уточнив Висоцький.

Він також зауважив, що цьогорічна посівна є найскладніша за всю історію незалежної України, адже вона розпочнеться пізніше, враховуючи затяжну зиму. Очікуються, що старт в південних регіонах почнеться приблизно через тиждень; масштабно по Україні – після 10 квітня.

«Тиждень тому ми анонсували рішення. В досить простій формі онлайн кожний агровиробник може подати до міністерства фактичний стан підготовки до посівної і зазначити потреби, які в нього є. Ми допомагаємо зв’язатися з постачальником відповідних ресурсів, які допоможуть. Ми закликаємо всіх долучитися до цієї ініціативи. Це допоможе скоординуватися», – додав Висоцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів