Вихованців Волинського обласного дитбудинку перевезли до Польщі (фото)

Субота, 12 березня 2022, 11:24

Малята з Волинського обласного будинку дитини тимчасово переїхали у більш комфортні умови, в передмістя Вроцлава в місто Кшедліна мала, в спеціалізований будинок дитини, яким опікуються сестри монахині.

Про це повідомив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад у Фейсбуці.

«Уряд міста люб'язно запросив працівниць і вихованців до себе. Таке рішення прийнято, аби полегшити життя малюків, які не мають батьківської опіки, і для яких надмірним випробуванням стала необхідність евакуації до укриття через повітряні тривоги. Працівниці дитячого будинку поїхали разом із малюками, щоб опікуватися ними і надалі», – зазначив Григорій Недопад. 

За його словами, діток у Польщі зустріли надзвичайно тепло, створили чудові умови для перебування дітей і опікунів, надали безкоштовне проживання і харчування.

«Вкотре приємно вразило приязне ставлення польської громади до українців. Дружба між нашими націями міцніє, а кордони стираються. Діток забезпечили новим одягом, засобами гігієни і всім необхідним. Наші працівниці, серед яких чотири медсестри і лікар, доклали всіх зусиль для організації переїзду і для створення сприятливих умов нашим малюкам у Польщі», – додав Григорій Недопад.

 

 

 

 

 

 

 

Голова обласної ради наголосив, що організовано подобове чергування медсестер і лікаря, а також постійна турбота про 19 волинських діток. Наразі вони мають увагу, тепло і турботу, усі здорові й веселі. час всі дітки здорові і веселі. Після перемоги діти повернуться додому.

Нагадаємо, що за 16 днів війни в Україні вже загинули 79 дітей та майже 100 поранені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: