Поділитись:

У лукашенка заявили, що росія поставить до Білорусі сучасну військову техніку

П'ятниця, 11 березня 2022, 22:30
У лукашенка заявили, що росія поставить до Білорусі сучасну військову техніку

Президент рф володимир путін та самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко домовилися про постачання найближчим часом росією до Білорусі найсучасніших зразків військової техніки.

Про це розповіла прессекретарка лукашенка Наталія Ейсмонт у коментарі БЕЛТА, пише Українська правда.

«Багато уваги під час бесіди приділили розвитку військово-промислового комплексу та оборони Союзної держави. Зокрема, домовилися про постачання найближчим часом росією до Республіки Білорусь найсучасніших зразків військової техніки. У свою чергу Білорусь наростить постачання сучасної сільськогосподарської, пасажирської техніки та іншої машинобудівної продукції», – сказала вона. 

За словами Ейсмонт, однією з основних тем у розмові путіна та лукашенка став хід переговорів делегацій рф та України, що відбуваються в Білорусі, та позиції російської та української сторін.

«В рамках обговорення цієї теми на зустріч було запрошено помічника президента росії Володимира Мединського, а за підсумками було озвучено єдину думку: за бажання української сторони конфлікт можна вирішити будь-якої миті», – заявила прессекретарка лукашенка.

Друга частина переговорів, за її словами, була присвячена актуальним питанням двосторонніх відносин та «вибудовуванню взаємодії у зв'язку з жорстким тиском Заходу та США та гібридною війною, розв'язаною проти росії та Білорусі».

Прессекретарка передала слова лукашенка про те, що росія пішла на серйозні та безпрецедентні кроки щодо підтримки економіки нашої країни.

У розвиток домовленостей в понеділок переговори в Москві проведуть урядові делегації рф і Білорусі і вироблять конкретні рішення з усіх питань, що обговорювалися, додала Ейсмонт.

Раніше самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко у Москві заявив, що Україна готувалася напасти на спільні війська рф та РБ на території Білорусі. Водночас путін заявив лукашенкові, що йому доповіли про деякі "позитивні зрушення" на переговорах української та російської сторін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів