Поділитись:

Нідерланди всіляко чинять опір вступу України до ЄС, – Politico

Четвер, 10 березня 2022, 21:14
Нідерланди всіляко чинять опір вступу України до ЄС, – Politico

Нідерланди знову очолили групу країн на саміті Європейської Ради у Версалі, цього разу - блокуючих відкритість Європейського сімейства щодо заявки України на вступ до ЄС.

Про це повідомляє Politico, пише УНН.

Так, повідомляється, що на саміті у Версалі головною темою обговорення стане війна Росії проти України, а також подана Києвом заява про вступ до ЄС.

Однак зазначається, що нідерландські дипломати, за вказівкою прем'єр-міністра Марка Рютте, перешкоджають наданню Україні статусу країни-кандидата або навіть згадці в заяві лідерів статті 49 Договору ЄС, в якій викладається процес вступу, пише видання з посиланням на джерела.

Прибувши на саміт у Версаль, Рютте заявив, що обговорювати заяву України передчасно, і в Західній Європі існує консенсус проти будь-якого спеціального прискорення звичайного процесу.

"Ця процедура триває рік; ми повинні подивитися, що ми можемо зробити в короткостроковій перспективі", - сказав Рютте.

"Всі країни західної частини Європи, з якими я розмовляю, кажуть, що не варто намагатися організувати експрес-поїзд, прискорену процедуру або прискорений процес приєднання. Але питання про те, за чи проти членства для України, на даний момент не стоїть", - додав він.

Нідерландські дипломати не заперечували позицію своєї країни, але наполягали на тому, що Німеччина та інші країни поділяють їхню позицію, а також думку Нідерландів про те, що будь-яка згадка статті 49 і формального членства для України "ще більше спровокує президента Росії Володимира Путіна", пише Politico.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів