Поділитись:

Воєнний стан: платники податків звільняються від відповідальності

Четвер, 10 березня 2022, 10:26
Воєнний стан: платники податків звільняються від відповідальності

Суб’єкти господарювання звільняються від відповідальності у разі неможливості виконання своїх обовʼязків у період воєнного стану.

Про це інформує Головне управління ДПС у Волинській області.

Водночас у період воєнного стану податкові перевірки не розпочинаються, а розпочаті перевірки зупиняються.

Платників податків також просять врахувати, що операції з добровільної передачі або відчуження коштів, товарів, у тому числі підакцизних, надання послуг на користь Збройних сил України та підрозділів територіальної оборони, без попереднього або наступного відшкодування їх вартості, не вважаються операціями з реалізації для цілей оподаткування.

При цьому у складі витрат у повному обсязі враховуються кошти та майно, що передаються Збройним силам України та іншим підрозділам. Сума відшкодування вартості пального, витраченого при наданні послуг з перевезення для забезпечення потреб Збройних сил України та підрозділів територіальної оборони, не включається до складу оподатковуваного доходу фізичних осіб, які надають такі послуги.

Також на період воєнного стану подовжується дія ліцензій на виробництво підакцизної продукції та встановлюються особливості виробництва та імпорту тютюнових виробів.

Довідково: Закон № 2118–IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану».

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
06 березня 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
13 лютого 2024
05 лютого 2024
01 лютого 2024
30 січня 2024
05 січня 2024
04 січня 2024