Поділитись:

Обіцяють пробачити всі кредити: російські окупанти закликають мелітопольців здатися

Четвер, 10 березня 2022, 07:34

Жителям Мелітополя роздають пропагандистські листівки, у яких  українських військовослужбовців закликають скласти зброю і йти додому.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Містян переконують у тому, що начебто «Росія гарантує мир та безпеку», а українських військовослужбовців закликають «скласти зброю і йти додому». 

У зверненні до місцевих жителів йдеться: «Шановні мелітопольці. Росія не воює з українським народом. Влада належить народові, а не київській хунті. Росія гарантує вам мир та безпеку. Цивільному населенню країни нічого не загрожує».

Містянам радять дотримуватись правил поведінки з російськими військовими і закликають до взаємодії: «Ми разом маємо не допустити безчинства озброєних банд мародерів, грабіжників та націоналістів, які отримали зброю внаслідок злочинного рішення влади безконтрольно роздавати її населенню».

У листівці також вказують перелік телеграм-каналів, де жител міста можуть читати «актуальну інформацію» – серед них, зокрема, згадується пропагандист Володимир Соловйов. І радять дивитись «актуальні новини» на телеканалі «Россия 24», на якому повномасштабне вторгнення Росії в Україну називають «визвольною місією» і стверджують, що обстрілів по житлових кварталах російська армія «не веде».

 

Друга листівка, яку роздавали мелітопольцям, – начебто звернення президента Росії Володимира Путіна до громадян України, в якому – тези про «самозахист Росії», та «неонацистів» та заклик «до взаємодії».

«Сьогоднішні події пов’язані не з бажанням обмежити інтереси України та українського народу. Вони пов’язані із захистом самої Росії від тих, хто взяв Україну в заручники та намагається використати її проти нашої країни та її народу» – надруковано у листівці.

Окремим рядком – начебто звернення російського президента до українських військовослужбовців: їх закликають «не виконувати злочинних наказів», а «скласти зброю та йти додому». Обіцяють «безперешкодне повернення додому».

У коментарі Радіо Свобода речник Запорізької обласної військової адміністрації, полковник ЗСУ Іван Арєф’єв пояснив:

«Ці листівки роздають людям, вони їх вішають на дошки оголошень. У них є люди, які виходять, агітують, спілкуються. Один із мешканців міста Мелітополь також розповідав, що їм кажуть, мовляв, ми вам всі кредити пробачимо».

 

9 березня жителі Мелітополя вийшли на ходу з національними прапорами. Учасники акції йшли центром міста, скандуючи «Нет войне», «Мы здесь власть». Відповідні відео та фото оприлюднив один із місцевих сайтів у своєму телеграм-каналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 вересня 2023
27 липня 2023
26 травня 2023
19 березня 2023
20 лютого 2023
17 лютого 2023
14 січня 2023
09 січня 2023
23 грудня 2022
06 грудня 2022