Поділитись:

Кабмін запровадив контроль цін на низку продуктів

Середа, 09 березня 2022, 15:07
Кабмін запровадив контроль цін на низку продуктів

У період дії воєнного стану Кабмін доручив обласним військовим адміністраціям разом з Нацполіцією, Держспоживслужбою та Держлікслужбою забезпечити контроль за роздрібними цінами на низку товарів.

Про це йдеться у постанові уряду від 6 березня за №223, інформує «Кореспондент».

До списку потрапили пшеничне борошно, макаронні вироби, хліб, гречана і вівсяна крупи, свинина, яловичина, птиця (тушки курячі), молоко, вершкове масло, сметана, курячі яйця, соняшникова олія та цукор.

Крім того, здійснюватиметься контроль за роздрібними цінами на білокачанну капусту, цибулю, буряк, моркву, картоплю, 96% розчин етанолу, українські нестероїдні протизапальні й антибактеріальні ліки, бензин (А-92 і А-95), дизпаливо, скраплений газ.
 
Раніше Кабмін обмежив експорт низки соціально-важливих товарів і сировини, з якої їх виготовляють. Зокрема введені нульові квоти на експорт жита, вівса, гречки, проса, цукру й солі, що підлягає ліцензуванню.

Нагадаємо: днями Міністерство економіки України опублікувало нову граничну вартість бензину та дизельного пального, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів