Україна вироблятиме ядерне паливо

Середа, 09 листопада 2016, 18:53

Уряд ухвалив рішення про виробництво ядерного палива та окремих його компонентів на території України.

Проект відповідної постанови на засіданні Кабміну представив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, – повідомляє Укрінформ.

"Постанова передбачає прийняття розпорядження про затвердження Державної цільової програми розвитку атомно-промислового комплексу України на період до 2020 року, дозвіл на виробництво в Україні ядерного палива та його компонентів задля забезпечення диверсифікації постачання, імпортозаміщення та задоволення атомних електростанцій України ядерним паливом власного виробництва у повному обсязі", – зазначив Насалик.

Раніше в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості повідомляли, що Україна проводить переговори з потенційними інвесторами для можливого фінансового забезпечення проекту з виробництва на території нашої держави ядерного палива. Водночас компанія Westinghouse, яка називалася як можливий інвестор з будівництва такого заводу, цю інформацію не підтверджувала.

Міненерговугілля України вже розробило проект концепції Державної цільової економічної програми розвитку атомно-промислового комплексу України на 2016-2020 роки, що позиціонується як один з елементів зниження залежності від Росії у цьому сегменті енергетики.