Поділитись:

У Луцькраді розповіли, що отримали бюджетних запитів на понад мільярд гривень

Середа, 09 листопада 2016, 15:24
У Луцькраді розповіли, що отримали бюджетних запитів на понад мільярд гривень

Депутати Луцькради пропонують створити стратегію видатків бюджетних коштів на першочергові потреби.

Бюджетних запитів від головних розпорядників коштів надійшло на 1,6 млрд гривень при тому, що прорахований очікуваний обсяг доходів у загальний фонд бюджету розвитку становить 763 мільйона гривень. Про це розповіла начальник управління бюджету та фінансів Лілія Єлова 9 листопада під час "бюджетної" комісії.

Вона зауважила, що ці цифри жодним чином не будуть покладені в основу під час формування бюджету, бо це завеликі суми. Лілія Єлова для прикладу сказала, що досі немає жодного нормативного документу, за яким треба рахувати нову мінімальну зарплату.

"Наша основна видаткова стаття в бюджеті – зарплата, обрахована за старими підходами, і враховували всі потреби, які нам писали установи. Уряд декларує про те, що окремі види податків не будуть іти від мінімальної зарплати", – пояснила депутатам Лілія Єлова.

Така ж ситуація з енергоносіями, харчуванням в школах, де розрахунки здійснювались відповідно до нинішньої вартості харчування. Що ж до управління охорони здоров'я, то тут теж врахована не вся потреба у медикаментах. Бо, як пояснила Лілія Єлова, якщо врахувати всі потреби, то треба буде лише на медикаменти близько мільярда гривень.

Депутат Тарас Шляхтич висловив пропозицію, що варто було б концептуально визначитись, куди вкладати кошти і в який напрямок, й дивитись об'єктивно по запитах, де є приміщення, будівлі в аварійному стані, і такі питання закривати обов'язково. Втім, депутат Олександр Кравченко сказав, що пріоритетним є побудова нових садочків і добудова школи.

Ідею Шляхтича підтримав і депутат Сергій Була, який сказав, що варто визначитись, куди першочергово спрямовувати кошти.

"Нам треба стратегію, щоб ми не вкладали бездумно кошти", – сказав він. Сергій Була ще додав, що не побачив в бюджетних запитах питання розвитку міста, а лише "проїдання коштів".

Депутати "бюджетної" комісії, ознайомившись із загальною картиною бюджетних запитів, вирішили, що їх потрібно вивчити детальніше і варто запрошувати на обговорення розпорядників коштів. Тарас Шляхтич зауважив, що під час розгляду запиту тієї чи іншої установи, було б добре, коли б бюджетний запит був підписаний керівником управління.

Депутати вирішили, що будуть збиратись частіше, щоб до "бюджетної" сесії Луцькради (можливо, й позачергової) опрацювати всі запити та визначитись із пріоритетними видатками.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
19 квітня 2024
15 квітня 2024
19:01
12 квітня 2024
15 березня 2024
08:30
22 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024