Поділитись:

Перемога Трампа: як це вплине на Україну

Середа, 09 листопада 2016, 13:34

Дональд Трамп переміг на президентських виборах у США.

У своїх передвиборчих заявах кандилат від Республіканської партії зробив кілька заяв, через які його почали вважати "проросійським".

Утім Україна буде співпрацювати з Дональдом Трампом у разі підтвердження його перемоги. Про це в коментарі "112 Україна" заявив заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків.

"Питання, яке стоїть перед Україною, – збільшувати українську коаліцію, світову коаліцію, над якою працюють Президент, міністр закордонних справ, парламентський комітет Верховної Ради, і збільшувати коаліцію на підтримку України. І сьогодні питання треба розуміти, що в США існує багато важелів і противаг, які побудовані політичною системою в США. Тому ми повинні розвивати наші відносини на тому рівні, на якому ми вже багато років їх будуємо... США – велика країна. У нас багато друзів там. Я впевнений, що ми знайдемо, як співпрацювати в майбутньому, незважаючи на те, якою буде адміністрація", – зазначив він.

У тому, що політика зовнішня політика США не зміниться кардинально навіть зі зміною президента, переконаний і Посол України в США Валерій Чалий.

У цьому впевнена і Посол США в Україні Марі Йованович.

"У мене є чітка впевненість в тому, що незалежно від того, хто буде наступним президентом, що і в перехідний період і при новій адміністрації, США залишаться потужним партнером України", – зазначила вона.

Посли США при Євросоюзі і НАТО вірять, що їхня країна за нового президента Дональда Трампа не змінить політику щодо міцної підтримки Європи.

"Я переконливо вірю, що відносини США-ЄС матимуть позитивні результати для світу. Це не зазнає змін. Я продовжую вірити у це", – цитує Укрінфром главу Місії США при ЄС, посла Ентоні Гарднер.

Своєю чергою, посол США при НАТО Дуглас Лют висловив упевненість, що НАТО залишатиметься ключовим елементом в американській зовнішній політиці.

Сам переможець у своїй промові теж пообіцяв "дружити" з іншими країнами, – пише Українська правда.

"Ми були розділені. Але тепер прийшов час, щоб ми всі об'єдналися. Я буду президентом всіх американців. І це дуже важливо для мене... Ті, хто не голосував за мене – так було кілька таких – я прошу про вашу допомогу, щоб ми могли об'єднати нашу велику країну... Працюючи разом, ми відновимо американську мрію", – зазначив Трамп.

Конкретних заяв щодо зовнішньої політики США у промові Трампа не було. Однак він сказав, що США матиме хороші стосунки з тими, хто цього хоче.

"Ми сподіваємось мати хороші відносини з іншими націями, які хочуть з нами бути в хороших стосунках", – зазначив він.

"Ми будемо шукати точки дотику, а не ворожість, партнерство, а не конфлікт", – додав він.

Надрукувати
мітки:
коментарів