Поділитись:

США та Британія відмовляються від російської нафти

Вівторок, 08 березня 2022, 19:11

Сполучені Штати Америки вводять заборону на весь імпорт російських нафти та газу.

Про це у своєму виступі заявив президент США Джо Байден, пише "Українська правда".

"Ми забороняємо весь імпорт російської нафти, газу та енергії. Це означає, що російська нафта більше не буде прийматися у портах США", – підкреслив Байден.

За його словами, рішення про заборону імпорту російських нафти та газу вдарить і по самих США, але у Вашингтоні вважають, що мають зробити цей крок.

"Захист демократії має свою ціну, але ми усвідомлювали, що ми повинні це зробити", – підкреслив Байден.

Він додав, що проконсультувався з союзниками, перш ніж ухвалити це рішення, але, за його словами, США ідуть на цю заборону, "розуміючи, що багато наших європейських союзників і партнерів, можливо, не в змозі приєднатися до нас". 

"Сполучені Штати виробляють набагато більше нафти всередині країни, ніж вся Європа та всі європейські країни разом", – додав президент США.

Крім цього, уряд Великої Британії має намір припинити імпорт російської нафти до кінця 2022 року. Відповідне рішення ухвалене 8 березня, пише "Європейська правда" із посиланням на ВВС.

Цей перехідний період дасть ринку, підприємствам і ланцюгам поставок більш ніж достатньо часу, щоб замінити російський імпорт, який становить 8% попиту у Британії.

Британія менш залежить від російського викопного палива, ніж багато європейських країн. Але російські поставки все ще складають 8% загального імпорту до Британії, а 18% британського дизельного палива надходить з Росії.

Нагадаємо, що лідери Європейського союзу на саміті, що відбудеться цього тижня, домовляться про поетапну відмову ЄС від імпорту російських енергоресурсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів