Поділитись:

Хроніки російсько-української війни: день 12

Вівторок, 08 березня 2022, 13:33

Війна стає буденністю. Ми починаємо спокійніше сприймати її трагедію і її перемоги. Але для нас 12 день - це ще один день нашої незламності, і ще один день, коли ворог отримує по зубах.

1.Контрнаступи довели свою ефективність. Успішна серія контрнаступів показала, що ворог абсолютно не готовий. Вони не окопуються на позиціях. Наша маневрена оборона продовжує завдавати їм шалених втрат. І тільки колосальні втрати змусять їх визнати поразку.

2.Корабль пішов на ... Під Одесою з РСЗВ підбили корабль. За попередньою інформацією це корабль “Василь Биков”, і це один з двох кораблів, який підпливав до Зміїного. Тому обіцянку наших прикордонників виконали хлопці з Одеси.

3.Миколаїв радує. Роздали по повній. Погромили окупантів знатно. Так я знаю, що вони не закінчуються. Але повірте, в один день дійсно буде все. Ані сил, ані волі просуватись у ворога не буде. І цей день дуже - дуже близько.

4.Тероборона і резерви встають на ноги. Після перших днів хаоса тероборона таки почала впорядковуватись і організовуватись. Сьогодні навколо Києва були облаштовані потужні вогневі рубежі. Оборона міста стає глибоко ешалонованою. Деморалізований ворог це бачить. І практично втрачає надію на взяття Києва. Резерви проходять активне навчання, і вже найближчі тижні вирушать громити ворога. А ворог, який все більше перетворюється на немитих бомжів - резервів не має.

5.Іронія долі - Путін мріяв відродити СРСР, а тепер він майже його відродив на своїй території. Відключення інтернету від зовнішнього світу поверне Росію в Радянський Союз найгірших років. Терор проти бюрократії і власного населення за новими законами. Іронія ще й в тому, що цей совок встигне розпастись ще при живому Путіну. І вийде, що він двічі пережив “геополітичну катастрофу”, а другу спричинив сам.

6.Делегація Путіна на переговорах вийшла дуже засмученою. Переговори, які вони продавали як дуже потрібні нам, здивували їх нашою відмовою капітулювати. Чесно, не знаю чи існують межі їхньому дебілізму. Ми 12 день мужньо громимо їх на всіх напрямах, а вони навіть вимоги не змінили. Це справжнє божевілля, яке для них однозначно закінчиться трагедією.

Путін нагадує мені Гітлера в 1944 році. В одній з книг я читав, що Гітлер перед закінченням війни перестав прибирати знищені дивізії з карти, і далі ними ходив. Все більше брехні навколо нього, все більше підлабузництва призвели Німеччину до “геополітичної катастрофи”. Путін опинився в цій ситуації відразу з початку війни, а не через роки військових успіхів.

7. Звісно, ми мало говоримо про погане, а воно є. Гуманітарна катастрофа в оточених містах тільки поглиблюється. Покидьки воюють з мирним населенням. Обтяжують наших захисників турботою про своїх. Огидні виродки. Ми витримаємо. Маємо витримати. А ви помрете.

8. Бомбардувати міста стає практикою. Поки російські війська обісрані стоять, єдине, що може Путін - це бомбардувати цивільних. Але і це ми витримаємо. Захистимо, і відбудуємо.

Війна не буває без втрат. В дуже складній ситуації Маріуполь, і окуповані міста. Але ми повинні стояти на своєму. Знищувати ворога. І триматись. Бо час працює на нашу перемогу, і на поразку ворога.

Слава Україні. Будьмо мужні і стійкі.

Опубліковано з дозволу автора. Оригінал.

Надрукувати
мітки:
коментарів