Поділитись:

Крикнув «Слава Україні!»: у московського шестикласника почалися проблеми з поліцією

Понеділок, 07 березня 2022, 21:22
Крикнув «Слава Україні!»: у московського шестикласника почалися проблеми з поліцією

Російська поліція прийшла додому до сім'ї московського шестикласника Кирила після уроку історії, де обговорювалася війна з Україною і хлопчик ставив запитання, а на перерві крикнув «Слава Україні!».

Про це повідомляє «Новая газета» із посиланням на самого Кирила та його матір Наталю.

Урок, де вчителька вирішила обговорити російську «спецоперацію», пройшов 4 березня. За словами Кирила, питання про війну ставив не лише він, а ще декілька його однокласників. Чи мало це якісь наслідки для них, не повідомляється.

Кирило, зокрема, запитав, чому Путін розпочав війну в Україні. На що вчителька сказала, що це «спецоперація» (називати те, що відбувається «війною» в Росії, заборонено юридично). На запитання, як узгодити з урядом мітинг проти дій уряду, вчителька, за словами школяра, «не дала відповіді».

«Після цього я поставив запитання, навіщо це взагалі хтось розпочав і коли все це закінчиться? Вона сказала, що розпочала це Україна, а закінчиться, коли Україна капітулює», – розповів Кирило.

Потім на перерві він вигукнув у коридорі «Слава Україні!» та його підтримали інші школярі, розповів хлопчик журналістам.

За словами матері школяра, після уроку їй зателефонували з невідомого номера та запросили до поліції на розмову з приводу сина, а класний керівник Кирила запросила до школи на зустріч із співробітниками інспекції у справах неповнолітніх. Наталя на розмови не прийшла і забрала сина зі школи.

У понеділок, 7 березня, коли Кирило був один у квартирі, додому до нього прийшли двоє співробітників поліції. Хлопчик їм не відкрив, тоді поліцейські відключили у квартирі електрику та пішли, залишивши під дверима повістку «про виклик на опитування». При цьому мати школяра не знає, хто поскаржився на сім'ю до поліції. За її словами, вони мають давній конфлікт зі школою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів