Поділитись:

«Місце болю, розпачу і сліз»: зі зруйнованого Ізюма просять створити «зелений» коридор

Понеділок, 07 березня 2022, 20:30
«Місце болю, розпачу і сліз»: зі зруйнованого Ізюма просять створити «зелений» коридор

Місто Ізюм, що на Харківщині, повністю знаходиться в руїнах, зараз немає можливості завезти сюди гуманітарну допомогу через суцільні артобстріли.

Про це повідомив заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін, інформує УНН.

«Ізюм це нова Хатинь! Місце болю, розпачу і сліз... Прошу всіх, хто приймає рішення! Зробіть зелений коридор для виїзду! Зробіть гуманітарний коридор для ввозу гуманітарної допомоги! Гуманітарка є, але хто повезе її під артобстрілами», – наголосив Мацокін.

Заступник повідомив, що центр міста перетворився у суцільну руїну: груди каміння, воронки, понівечили дерева, є діри від снарядів у багатоповерхівках.

В Ізюмі, за його словами, більше немає автовокзалу, суду, залізничного вокзалу, виконкому, медичного коледжу, поліції, військкомату, десятків магазинів і контор, в приміщенні лікарні немає вікон, в дитячу спортивну школу влучив снаряд.
Центральний парк перетворився на місце кривавого побоїща.

«Але головне люди. Немає їжі, елементарного хліба. Немає води, світла, газу, тепла, не працює зв’язок. Немає можливості централізовано виїхати. В лікарні породілля, які лежать з немовлятами в підвалах. Немає ліків!!! Немає можливості завезти гуманітарну через суцільні артобстріли. Люди шостий день в бомбосховищах, вони не бачать сонця», – наголосив він.

Нагадаємо: між Харковом та Сумами формувалося величезне угруповання військ Росії, яке мало йти на Київ. Його більше немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів