Поділитись:

Зеленський закликав світ бойкотувати російські нафту і нафтопродукти

Понеділок, 07 березня 2022, 12:36
Зеленський закликав світ бойкотувати російські нафту і нафтопродукти

Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту до бойкоту російських нафти і нафтопродуктів.

Про це він заявив у відеозверненні 7 березня.

«Нам доводиться терпіти те, чого інші народи Європи не бачили 80 років. І саме на цій землі вирішується, чи хтось інший у Європі стане жертвою такої ж агресії», – наголосив президент.

Він повідомив, що провів переговори з президентом Польщі Анджеєм Дудою, прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном, прем'єром Італії Маріо Драгі, президентом Франції Еммануелем Макроном.

«Отримав дуже важливі сигнали, які, я впевнений, посилять Україну. Якщо вторгнення продовжується і Росія не відмовилася від своїх планів проти України, то потрібен новий санкційний пакет. Бойкот російського експорту. Зокрема, відмова від нафти та нафтопродуктів із Росії. Це можна називати ембарго. А можна просто мораллю. Бойкот імпорту в Росію», – наголосив він.

Зеленський наголосив, що якщо РФ «не хоче дотримуватися цивілізованих правил, то не має отримувати і товари з послугами від цивілізації».

«Хай війна їх нагодує. Міжнародна спільнота має діяти ще більш рішуче. Коли хтось втрачає розум, треба втратити страх і забути про комерцію», – вважає глава держави.

Нагадаємо, що у ніч на понеділок, 7 березня, українські захисники знищили понад 30 вертольотів російських окупантів на Чорнобаївському аеродромі під Херсоном, а також знищили на підступах до Миколаєва 3 ворожі колони минулої доби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів