Поділитись:

Волинянин Іван Антонюк загинув, захищаючи Україну

Понеділок, 07 березня 2022, 12:18
Волинянин Іван Антонюк загинув, захищаючи Україну

У війні з Росією віддав життя волинянин Іван Антонюк (позивний Антоніо).

Про це повідомляють рідні та друзі Івана. Про смерть захисника України стало відомо у неділю, 6 березня. 

«Прощавай, друже… Щойно повідомили, що ворог наніс нам ще одну непоправну втрату. Вбито Івана Антонюка. Він пішов добровольцем здається десь у 2015, будучи головою «Молодого Народного Руху» на Волині. Не забудем… помстимося!Вічна пам'ять Герою!» – написав у фейсбуці лучанин Дмитро Климук

Зворушливо попрощався з Іваном Антонюком у мережі журналіст Олександр Савченко: 

«Не стало фахового офіцера, який досконало володів усіма зразками озброєння, які були в його підпорядкуванні; людини, яка мала беззаперечний авторитет в своєму підрозділі; а також щирого і надійного товариша, який завжди міг прийти на допомогу.

Я був присутній, коли він приймав смугу, на якій знаходиться зараз його рота ,і пам'ятаю, як ретельно він планував, що саме і як можна покращити, щоб не дати окупантам прорвати довірену йому лінію оборони. Він згуртував довкола себе неймовірний особовий склад, який з честю і гідністю продовжує боронити нашу державу прямо зараз».

Наступний текст записаний під час останньої ротації на Світлодарській дузі:

«В основному в нас тут гаряче» – говорить боєць на псевдо Антоніо. Він на війні з 2015 року, і за цей час встиг пройти шлях від простого солдата до командира роти, то ж знає, як вгамовувати ворога:

«Противник поводить себе доволі нахабно. На початку нашого перебування в даній смузі відповідальності він інтенсивно застосовував великокаліберні кулемети та міномети як 82-го, так і 120-го калібрів. Нашими силами всі його вогневі точки були ефективно придушені. Ворог отримує адекватну відповідь на кожну свою витівку і несе великі втрати, внаслідок чого особовий склад в них дуже сильно деморалізований, а це, напевно, найголовніший аспект, бо коли воїн деморалізований – він не піде ні в атаку, і відповідно, не стоятиме в обороні»

На питання про готовність особового складу до рішучих дій, командир роти говорить:

«Ми – Королівські піхотинці, і ми чітко дотримуємось наказів командирів, всіх інструкцій та домовленостей, які спускаються до нас від командування. Буде наказ взяти, наприклад, якусь висоту – я можу сказати чітко і на 100% – ця висота буде взята. Я в своїх людях впевнений» – запевняв Антоніо.

Сайт луцьких новин «Конкурент» висловлює щирі співчуття родині і друзям загиблого. Герої не вмирають!

Волинянин Іван Антонюк загинув, захищаючи Україну 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів