У Росії на протестах проти війни затримують навіть неповнолітніх

Понеділок, 07 березня 2022, 08:27

У 56 містах Росії поліція затримала понад 4300 осіб на акціях протесту проти вторгнення в Україну.

Про це інформує Українська правда, посилаючись на іноземні ЗМІ. 

За даними ОВД-Инфо, 6 березня у 56 містах Росії затримали не менше 4000 учасників антивоєнних акцій. Відомо багато випадків застосування надмірної сили — поліцейські проводили жорсткі затримання, били дубинками та застосовували електрошокери.

Усього з початку протестів проти війни з Україною затримали 12 724 особи у більш ніж 100 містах.

Тисячі протестувальників скандували 6 березня «Ні війні!» та «Ганьба тобі!» – про це свідчать відео, опубліковані у соцмережах опозиційними активістами та блогерами.

У місті Єкатеринбурзі показали затримання десятків протестувальників. Мурал у місті із зображенням Путіна був зіпсований.

Міністерство внутрішніх справ Росії раніше повідомило, що поліція затримала близько 3500 осіб, у тому числі 1700 у Москві, 750 у Санкт-Петербурзі та 1061 в інших містах.

Серед затриманих, за повідомленням, ОВД-Инфо, є щонайменше 13 неповнолітніх, 113 журналістів. Зазнали побиття при затриманні щонайменше 34 особи.

«Сьогодні ми спостерігаємо досить великі протести, навіть у містах Сибіру, де ми рідко бачили таку кількість арештів», – сказала речниця ОВД-Инфо Марія Кузнєцова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: