Поділитись:

Окупанти перетворили ЧАЕС і ЗАЕС на неприступні «воєнні бази»

Неділя, 06 березня 2022, 17:35
Окупанти перетворили ЧАЕС і ЗАЕС на неприступні «воєнні бази»

Російські військові використовують захоплені українські атомні станції, як воєнні бази. На ЗАЕС вони вже розмістили 500 своїх людей.

Про це під час брифінгу сказав керівник ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, передає Укрінформ.

«Ми розуміємо, чому метою РФ є захоплення наших ядерних об’єктів, бо вони укріплені й в мирний час мають відповідний захист від проникнення, мають огорожу, мають всі засоби контролю і фіксації. І загарбники перетворюють їх на свої військові бази. На ЗАЕС вони розмістили 500 людей, ще 1000 загарбників знаходиться в місті Енергодар», – сказав Котін.

Він додав, що на Чорнобильській АЕС перебуває 1000 «додаткових» загарбників.

Керівник Енергоатому зазначив, що на сьогодні персонал ЗАЕС працює під контролем військових, є військовий начальник, з яким повинен узгоджувати всі свої дії професійний персонал атомної станції щодо управління енергоблоками. Зараз персонал атомної станції займається усуненням наслідків обстрілів з боку РФ.

«Загарбники розраховують на те, що ми не будемо їх вибивати, бо нам дуже дорогі наші атомні об’єкти і безпека на цих об'єктах. Таким чином, будь-які обстріли не припустимі, бо вони можуть пошкодити активні зони реакторів і призвести до світової катастрофи», – сказав Котін.

Сьогодні на чотирьох українських атомних станціях працює 8 енергоблоків, в тому числі 2 – на ЗАЕС. Ще один енергоблок на Запорізькій атомній знаходиться у плановому ремонті, три інші – переведені в холодний стан.

«Це найбезпечніший стан підтримання енергоблоків», – пояснив керівник Енергоатому.

За його інформацією, на ЗАЕС перебуває дуже багато ядерного матеріалу і будь-які дії можуть призвести до того, що цей ядерний матеріал буде виходити в повітря. Після чого наслідки можуть бути непередбачувані.

Нагадаємо, що російські загарбники все ще контролюють периметр Енергодара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 лютого 2024
18 січня 2024
03 грудня 2023
01 вересня 2023
08 липня 2023
01 липня 2023
28 червня 2023
22 червня 2023
20 червня 2023