Поділитись:

У Києві провели пресконференцію із полоненими окупантами

Субота, 05 березня 2022, 22:48
У Києві провели пресконференцію із полоненими окупантами

У Києві провели пресконференцію з полоненими окупантами, на якій вони закликали росіян припиняти війну.

Про це пише «Інтерфакс-Україна», передає Українська правда.

«Росіяни, зробіть усе можливе для того, щоб ця війна припинилася. Вона не потрібна ні Україні, ні Росії. Ця війна потрібна лише Путіну. Воювати в армії не хоче ніхто. Не було бажання їхати навіть на навчання далеко від цивілізації... Ми відчуваємо ненависть до керівництва, яке нас сюди відправило. Ми розуміємо, що нас сюди, як кошенят, закинули заради вигоди уряду», – прокоментував один з солдатів.

На пресконференції виступили дев’ять полонених російських окупантів. Частина із них сказали, що не хочуть повертатися на російську територію і побоюються за свої родини.

Полонені сказали, що до сержантського рівня доводили лише те, що військових везуть на навчання біля кордонів.

Інші окупанти також закликали росіян виступати проти війни з Україною. За словами одного з полонених, він на власні очі переконався, що українці будуть боронити свою батьківщину, і воюватимуть до останнього.

Полонений Дмитро Гагарін закликав росіян не вірити пропаганді й сказав, що на російському телебаченні їм брешуть про «бандерівців» і «неонацистів», а насправді тут живуть мирні українці, які захищатимуть свою землю до останнього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів