Поділитись:

Зеленський впевнений, що війна скоро закінчиться (відео)

Субота, 05 березня 2022, 13:14
Зеленський впевнений, що війна скоро закінчиться (відео)

Президент України Володимир Зеленський заявив, що впевнений у тому, що влада скоро зможе закликати громадян повертатися у свої домівки, оскільки загрози війни більше немає. 

Про це він зазначив під час свого брифінгу 5 березня.

Зеленський зазначив, що говорив з Президентом Франції Еммануелем Макроном і з Президентом Польщі Анджеєм Дудою.

«Нам вдалося не допустити гуманітарної кризи на кордоні. Вдалося організувати ситуацію так, щоб тисячі українських жінок і дітей отримали гідне ставлення. Ніхто не питає, якої вони національності. Якої вони віри. Скільки в них грошей. Фактично у нас більше немає кордону з дружньою Польщею. Бо ми разом на стороні добра. Нам не до кордонів. Я впевнений, що вже скоро ми зможемо сказати нашим людям: повертайтеся», – заявив Володимир Зеленський.

Президент України зазначив, що вже думає над тим, як відновити зруйновані міста після війни. Він говорив з головою Світового банку Девідом Малпассом, виконавчим директором МВФ Крісталіною Георгієвою.

«Маємо згоду між найбільшими фінансовими інституціями заради підтримки України. Вже є рішення про невідкладну допомогу та про десятки мільярдів доларів на відбудову України після війни», – наголосив Володимир Зеленський.

Також Президент України нагадав, що спілкувався із багатьма іншими лідерами щодо членства України в ЄС.

«Я вдячний європейцям – сотням тисяч людей у різних містах нашого континенту. Братислава, Вільнюс, Франкфурт, Ліон, Париж, Тбілісі, Прага. Вони вчора вийшли на підтримку України. На підтримку Європи. Вони вийшли заради миру. Якнайшвидше», – додав Володимир Зеленський.

Також Володимир Зеленський додав, що 74% американців підтримують запровадження безпольотної зони над Україною.

Окрім того, верховний головнокомандувач додав, що українські Збройні Сили завдають ворогові таких втрат, яких вони не бачили навіть у страшному сні.

«Російська армія не вийшла на заплановані рубежі. Але вийшла майже на 10 тисяч убитих російських військових. 10 тисяч! Це страшно! Хлопці по 18, по 20 років. Зовсім молоді, майже діти. Солдати, яким навіть не змогли пояснити, за що вони йдуть воювати? За що і чому вони на чужій землі?», – наголошує Володимир Зеленський.

Також Президент України подякував людям, які в окупованих містах вийшли на проукраїнські мітинги й відмовилися отримувати гуманітарну допомогу із рук окупантів. Володимир Зеленсьикий нагадав, що у суботу, 5 березня, мають запрацювати гуманітарні коридори із Волновахи та Маріуполя.

«Усі, хто потребує допомоги, повинні мати змогу вийти. Хто хоче. Усі, хто може захищати своє місто, повинні продовжувати боротьбу. Повинні. Бо якщо всі підуть, то чиє тоді буде це місто?», – звернувся Володимир Зеленський до жителів міст, де зараз особливо важко.

Нагадаємо, що окупаційні війська завдали удар по Білій Церкві Київської області. У результаті пошкоджені майже 20 житлових будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів