Поділитись:

У Мінцифри порадили, як убезпечити себе онлайн під час війни

Субота, 05 березня 2022, 07:42
У Мінцифри порадили, як убезпечити себе онлайн під час війни

В умовах війни РФ проти нашої держави українці стикаються з дезінформацією, інформаційними атаками та зламом облікових записів.

Тому в Міністерстві цифрової трансформації пояснили, як убезпечити себе від ворога онлайн.

«Зараз у соцмережах і медіа багато фейків та дезінформації. Усе це вороги роблять для того, щоб українці втратили віру в перемогу й опустили руки. Тож просимо дотримуватися правил, які допоможуть вам вистояти під час інформаційної атаки окупантів», – кажуть у відомстві.

Як діяти онлайн під час війни?

  • Користуйтесь офіційними джерелами інформації, а також офіційними сторінками держслужбовців і органів місцевого самоврядування.
  • У жодному разі НЕ ведіться на рекламні дописи в соцмережах із псевдосторінок СБУ чи інших державних відомств. Їх публікує ворог, щоб втертися в довіру. Перевіряйте офіційні сторінки установ на правдивість такої інформації.
  • НЕ поширюйте інформацію про переміщення українських військових. Такі дії здають нашу армію ворогу!
  • Поширюйте правду про війну, яку веде РФ проти України у соцмережах. Пам'ятайте: вони теж є інформаційною зброєю проти ворога!
  • Робіть дописи для своєї аудиторії в соцмережах, спілкуйтеся зі знайомими адміністраторами груп та каналів в інших країнах та поширюйте інформацію через них. Поширюйте правду серед росіян, оскільки у них повністю обмежений доступ до правдивої інформації.
  • Підтримуйте «гігієну» своїх пристроїв:блокуйте пристрої щоразу після закінчення роботи; встановлюйте застосунки лише з офіційних сервісів; не користуйтеся невідомим Wi-Fi.
  • Захистіть свої соцмережі: встановлюйте складні паролі; не додавайте в друзі невідомі акаунти; увімкніть двохетапну автентифікацію.
  • Підтримуйте дух Збройних Сил України: пишіть слова подяки, підбадьорюйте українців.

У Мінцифри порадили, як убезпечити себе онлайн під час війни 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів