Поділитись:

Збирав дані про блокпост: у Києві затримали скандального нардепа Нестора Шуфрича

П'ятниця, 04 березня 2022, 19:13
Збирав дані про блокпост: у Києві затримали скандального нардепа Нестора Шуфрича

Народного депутата з фракції партії ОПЗЖ Нестора Шуфрича затримав батальйон Тероборони за спробу сфотографувати блокпост.

Про це в фейсбуці повідомляють Сухопутні війська ЗС України.

«Шуфрич під'їхав під блокпост, вийшов з машини з охороною і почав фотографувати. Відповідно, був затриманий. При затриманні його охоронці намагались відстрілюватись. Зараз ми чекаємо поліцію і СБУ, щоб передати їм. Військові об'єкти або об'єкти, які використовуються військовими, фотографувати не можна. Він цілий і неушкоджений. Зброю у охоронців забрали. Теж передамо поліції», – розповіли бійці 206 батальйону.

Сам Шуфрич пояснив свої дії так: «вийшов сфотографуватися на тлі місцевої пам'ятки».

Журналістка Валерія Єгошина розповіла, що затриманий у Києві Шуфрич фотографував блокпост, його охорона відстрілювалась від бійців Тероборони. Наразі він «цілий і неушкоджений».

«2 автомати, 3 пістолети, один автомат зі спиляним номером – це про затриманих російських диверсантів? Ні, про нардепа Нестора Шуфрича, що під час війни включається в ефіри пропагандистів. Бійцям він пояснив, що нібито хотів сфотографувати місцеву культурну пам'ятку (насправді – позицію військових). А от нащо відстрілювався від бійців при затриманні і звідки взялася незареєстрована зброя – поки не пояснив. Зброю забрали, всіх затримали, за українськими законами – передадуть в поліцію або СБУ», – розказала журналістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів