Поділитись:

«Не отримали тих результатів, на які розраховували»: як минув другий раунд переговорів (відео)

Четвер, 03 березня 2022, 20:18
«Не отримали тих результатів, на які розраховували»: як минув другий раунд переговорів (відео)

Російська та українська сторони під час другого раунду переговорів «досягли розуміння» щодо спільного забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення з місць найзапекліших боїв.

Про це розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі журналістам.

«Сторони досягли розуміння щодо спільного забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставки медикаментів та продуктів харчування до місць найбільш запеклих боїв, із можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли здійснюватиметься евакуація в секторах, де вона поводиться», – каже Подоляк.

Подоляк уточнив, що припинення вогню можливе не скрізь, а лише в тих місцях, де будуть розташовані гуманітарні коридори, на час проведення евакуації.

«З цією метою найближчим часом будуть організовані спеціальні канали зв'язку та взаємодії та будуть сформовані відповідні логістичні процедури», – сказав він.

«На превеликий жаль, ми не отримали тих результатів, на які розраховували», – прокоментував він підсумки другого раунду переговорів.

За словами Подоляка, сторони «досить докладно» обговорили гуманітарний аспект, оскільки багато міст зараз перебувають в оточенні, і ситуація з продуктами харчування, медикаментами, можливістю евакуації є драматичною.

«Ми домовилися продовжити роботу в третьому раунді у максимально найближчі терміни», - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
11 квітня 2024
13 березня 2024
15 лютого 2024
27 липня 2023
21 червня 2023
24 лютого 2023
20 лютого 2023
17 лютого 2023
07 лютого 2023