Поділитись:

Інформація про списки членів ворожих ДРГ в Україні може бути фейком (відео)

Четвер, 03 березня 2022, 17:32
Інформація про списки членів ворожих ДРГ в Україні може бути фейком (відео)

У середу, 2 березня, у мережі поширили інформацію та дані про нібито членів ворожих диверсійних груп. У четвер, 3 березня, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомив, що ця інформація може бути фейком і серед списку диверсантів можуть бути українські силовики.

На цьому наголосив голова фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» у Луцькій міській раді та директор ІА «Конкурент» Тарас Шкітер на своїй сторінці у Фейсбуці.

«В той час, коли Збройні Сили України, територіальна оборона та силовики на передовій б'ються і дають гідну відсіч ворогу, у нас в тилу – на Волині, Львівщині, Франківщині, Закарпатті – ворог удвічі сильніше розповсюджує фейки. Щоб розколоти нас, залякати, викликати у нас паніку, щоб ми жили в страху», – йдеться у відео.

Тарас Шкітер повідомляє, що за допомогою соціальних мереж вороги розповсюджують фейки. Тож директор інформаційного агентства «Конкурент» закликає волинян перевіряти будь-яку інформацію, яку вони отримують із соціальних мереж чи сайтів на офіційних джерелах.

Зокрема, інформацію можна перевіряти на офіційних сайтах чи сторінках Президента України, Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, Служби Безпеки України, Міністерства внутрішніх справ тощо. Всі офіційні сторінки у Фейсбуці помічені синіми галочками. Це означає, що ця сторінка верифікована і цій інформації можна довіряти.

«Якщо підтвердження на офіційних джерелах ви не знаходите, то, скоріше за все, це фейк. Тим паче в час війни», – пояснює Тарас Шкітер.

Як приклад такого фейку директор інформагенства наводить інформацію, яка нещодавно з'явилася у мережі і почала максимально поширюватися про, нібито, списки членів ворожих диверсійно-розвідувальних груп, які заїхали в Україну. Ця інформація налякала людей, однак, жодне офіційне джерело її не підтвердило. 

«Щобільше, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки написав, що списки з особистими даними членів ДРГ можуть бути фейком. Що фейкові списки членів ДРГ складає і викидає ворог. Усі ці списки включають справжніх українських силовиків, які видаються ворогом за членів ДРГ. Мета ворога – посіяти хаос, щоб наші захисники били один одного», – пояснює Тарас Шкітер.

Тож директор ІА «Конкурент» вкотре наголошує, що ворог діє підступно та намагається поширити паніку у рядах українців і деморалізувати та паралізувати нас.

«Але насправді деморалізовані й паралізовані вони. Адже вони не очікували такої гідної і достойної відповіді від Збройних Сил України, тероборони і наших силовиків. Підтримуймо хлопців, хто чим може. Не поширюймо фейки, перевіряти інформацію, і ми обов'язково переможемо», – звернувся до волинян Тарас Шкітер.

Цю інформацію підтвердили у Службі безпеки України.

«Наша спільна робота з виявлення ворожих ДРГ настільки ефективна, що ворог вирішив скористатися і цією темою. Тож тепер поширює чергові фейки, щоб ввести в оману українських захисників», – прокоментували в СБУ появу «списків членів ДРГ».

У Службі безпеки зазначили, що це – тактика російських загарбників, мета якої – створити хаос і дезорієнтувати  захисників України, налаштувати їх один проти одного. Тож СБУ закликає не поширювати такі фейки та не допомагати ворогам.

«Адже на додачу до власної контррозвідувальної інформації СБУ отримує від вас повідомлення про учасників ДРГ через офіційний чат-бот t.me/stop_russian_war_bot
Таким чином, правоохоронці та силовики володіють достовірними даними про ворожі ДРГ. І вони точно не будуть "гуляти" у вільному доступі у вигляді списків», – запевнили українські силовики.

Перелік офіційних джерел інформації про війну в Україні:

Нагадаємо, що псевдо ЗМІ у РФ ще 2 дні тому почали писати про створення «нових держав» в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів