Поділитись:

Окупанти обстріляли будинок голови Гостомельської ТГ, загинув волонтер (ОНОВЛЕНО)

Четвер, 03 березня 2022, 14:50
Окупанти обстріляли будинок голови Гостомельської ТГ, загинув волонтер (ОНОВЛЕНО)

Російські окупанти обстріляли будинок голови Гостомельської громади Юрія Прилипка. Загинув один з волонтерів. Спершу з'явилася інформація, що голову громади застрелили, однак пізніше виявилося, що з ним все гаразд.

Про загибель Юрія Прилипка повідомив журналіст Юрій Романенко з посиланням на місцевих очевидців.

«За їхніми словами, тварюки зайшли у двір його будинку і застрелили Юрія Ілліча. На даний момент ЗСУ зайшли в аеропорт Гостомеля і женуть кадировців з Бучі по варшавці. Бої йдуть біля шляхопроводу між Ворзелем та Бучею», – пише Романенко.

На сторінці Гостомельської селищної ради написали, що окупанти взяли в облогу голову Гостомельської громади Юрія Прилипка.

«Зважаючи на гостру нестачу продуктів харчування у мешканців Гостомельської громади, які потрапили під московську окупацію, всупереч забороні загарбників, голова громади Юрій Прилипко, з групою волонтерів, розвозили людям харчі, ліки, теплі речі. Як стало щойно відомо, окупанти розстріляли цю гуманітарну місію. Та взяли в облогу. Серед волонтерів є вбиті і поранені. Про стан та місце перебування решти нічого не відомо. Перед захопленням орків один з волонтерів зателефонував і встиг сказати: «Ми в облозі, моліться за нас». На цьому зв’язок обірвався», – повідомили у селищній раді.

Пізніше інформацію про загибель голови громади спростували. Стало відомо, що голова все ж живий.

«Мені подзвонив один з місцевих депутатів і каже, що Прилипко живий. Він разом з групою волонтерів потрапив близько години тому під обстріл в Гостомелі, який триває і зараз. Загинув один з волонтерів. Ще одне джерело з державних органів підтвердило, що годину тому спілкувався з Прилипко», – написав Романенко в Facebook.

Раніше 3 березня у Київській області російські війська завдали потужного авіаудару по селу Гатне. За попередніми даними, одна людина загинула.

Нагадаємо, що протягом минулої доби, з 2 по 3 березня, ворог продовжував вражати своїми смертоносними бомбами, снарядами та реактивною артилерією житлові квартали й цілі населені пункти Харківщини, цинічно вбиваючи мирне населення. Важким ударам піддались міста Харків, Ізюм, а також села Яківлівка та Хорошеве Харківського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів