Поділитись:

Німеччина конфіскувала яхту російського мільярдера вартістю 600 мільйонів доларів

Четвер, 03 березня 2022, 04:02
Німеччина конфіскувала яхту російського мільярдера вартістю 600 мільйонів доларів

Влада Німеччини конфіскувала в Гамбурзі 512-футову яхту Dilbar вартістю майже 600 мільйонів доларів, що належала російському мільярдеру Алішеру Усманову, який потрапив під санкції ЄС після нападу Росії на Україну.

Про це повідомляє Forbes із посиланням на три джерела в яхтовій індустрії, пише Ліга.нет.

Усманов придбав яхту у 2016 році за 600 мільйонів доларів у німецької суднобудівної компанії Lürssen, яка будувала її на індивідуальне замовлення протягом 52 місяців.

Фірма називає її «однією з найскладніших яхт з будь-коли побудованих, як з погляду розмірів, так і технологій». При водотоннажності 15 917 тонн це найбільша моторна яхта у світі за місткістю, її екіпаж складається з 96 осіб. На Dilbar встановлено найбільший басейн, який будь-коли встановлювали на яхтах. Також на судні – вертолітні майданчики, сауна, салон краси та тренажерний зал.

Яхта є частиною багатомільярдного статку Усманова, який включає частки в металургійному гіганті Металлоінвест, компанії з виробництва побутової електроніки Xiaomi, а також невеликі частки в телекомунікаціях, гірничодобувній промисловості та ЗМІ. Усманов також володіє великими активами у сфері нерухомості на Заході, починаючи з двох маєтків у Великій Британії — Beechwood House у Лондоні та Sutton Place у Сурреї, загальною вартістю 280 мільйонів доларів, і закінчуючи розкішними будинками у Мюнхені, Лозанні, Монако та на Сардинії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів