Поділитись:

Прапор над нами український: мер Херсона домовився з «озброєними відвідувачами» про життєдіяльність міста

Середа, 02 березня 2022, 20:46
Прапор над нами український: мер Херсона домовився з «озброєними відвідувачами» про життєдіяльність міста

Міський голова Херсона Ігор Колихаєв зумів домовитися із «озброєними відвідувачами» про те, як буде функціонувати місто в умовах окупації. 

Про це Ігор Колихаєв написав на своїй сторінці у фейсбуці, інформує «Українська правда».

«То не були переговори чи щось таке, про що вже поповзли чутки. Зі мною ніхто ні про що не домовлявся. Проте справді озброєні відвідувачі у міськвиконкомі сьогодні були. Ми з командою – мирні люди, ми не мали зброї чи агресії з нашого боку. Ми показали, що працюємо на забезпечення міста та намагаємось ліквідувати наслідки вторгнення», – написав мер Херсона.. 

Колихаєв жодного разу не вказав, з ким саме він домовлявся та не згадав Росію у своєму дописі. Водночас він додав, що наразі у місті немає українських військових.

«Я не давав їм жодних обіцянок. Мені просто нічого пообіцяти. Мене цікавить лише нормальна життєдіяльність нашого міста! Я просто попросив не стріляти у людей. У нас немає в місті ЗСУ, тільки мирні жителі та люди, які хочуть тут ЖИТИ!», – йдеться у його дописі.

З «озброєними відвідувачами» він домовився, що у Херсоні зберігається комендантська година, з 20:00 до 06:00. У місто можна буде в’їхати лише вдень. Зробити це зможуть лише автомобілі із продовольством, медикаментами та тим, що потрібно для функціонування міста. 

У Херсоні також знову запрацює комунальний транспорт. Ним на роботу зможуть діставатись працівники хлібозаводів, магазинів, аптек та інших підприємств критичної інфраструктури. 

Пішоходам дозволяється ходити або по одному або по двоє. Колихаєв також наголосив: «військових не провокувати, а при першій вимозі варто зупинятись та не конфліктувати». 

«Поки так. Прапор над нами український. І щоб він залишався таким, цих вимог доведеться дотримуватися. Нічого іншого поки що запропонувати не можу», – додав мер Херсона. 

Прапор над нами український: мер Херсона домовився з «озброєними відвідувачами» про життєдіяльність міста

Нагадаємо: 1 березня російські війська почали штурм Херсона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів