Поділитись:

Диверсанти ховають вибухівку в іграшках. Що робити, якщо знайшли підозрілий предмет?

Середа, 02 березня 2022, 20:34
Диверсанти ховають вибухівку в іграшках. Що робити, якщо знайшли підозрілий предмет?

Під час війни диверсанти використовують звичні предмети для того, щоб сховати боєприпаси або вибухівку в людних місцях. Центр громадського здоров'я пояснює, що робити, якщо ви помітили підозрілий предмет.

Про це йдеться у повідомленні ЦГЗ.

Якщо ви побачили предмет, схожий на вибуховий пристрій, рекомендується:

  • негайно повідомити про знахідку поліцію, ДСНС або ТрО і надати всю необхідну інформацію: місце розташування підозрілого предмета, дату й час його виявлення;
  • якщо підозрілий предмет залишила невідома особа і ви стали свідком цього — спробуйте максимально запам’ятати її зовнішність, одяг, авто та його номерні знаки;
  • проінформувати про знахідку людей поруч, у разі можливості забезпечити їхню евакуацію з небезпечної території;
  • не підходити, не торкатися і не зрушувати з місця підозрілий предмет;
  • за можливості позначити або огородити місце знахідки (для огорожі можна використати різні підручні матеріали: дошки, жердини, гілки, мотузки, шматки яскравої матерії тощо);
  • утриматися від куріння та користування засобами радіозв’язку поблизу;
  • забезпечити охорону виявленого підозрілого предмета та вести спостереження за ним. Обов’язково дочекатися прибуття представників правоохоронних органів на безпечній відстані від місця знахідки.

У жодному разі не можна чіпати боєприпаси, що не розірвалися!

Так, 2 березня в Нацполіції повідомили про викриття диверсантів у метро Києва, один із яких ховав боєприпаси в дитячій іграшці.

В цілому на станції викрили п’ятьох диверсантів. Про підозрілу поведінку двох із них правоохоронцям повідомили громадяни. 

Під час перевірки правоохоронці виявили та вилучили в чоловіків боєприпаси, чотири заряджені магазини, затвор з бойком до автомата Калашника АК-74, штик-ніж і п’ять кубів наркотичної речовини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
11 квітня 2024
09 жовтня 2023
11:46
24 вересня 2023
27 липня 2023
15 березня 2023
02 березня 2023
11:08
17 лютого 2023
09 січня 2023
06 грудня 2022