Поділитись:

Керівників комунальних закладів на Волині хочуть обирати за іншим принципом

Понеділок, 07 листопада 2016, 12:39
Керівників комунальних закладів на Волині хочуть обирати за іншим принципом

На Волині планують розробити нові правила призначення керівників комунальних закладів.

Прискорити розгляд цього питання колег закликав депутат Святослав Кравчук на засіданні майнової комісії, – повідомляє прес-служба Волинської обласної ради.

"У мене чимало питань до того, в який спосіб ми приймали останні кадрові рішення щодо керівників обласного онкодиспансеру та обласної дитячої лікарні", -- зауважив Кравчук.

Нагадаємо: перед сесійним розглядом цих кадрових питань відбулися своєрідні вибори в колективах закладів, потому претенденти мали співбесіду з профільною комісією. Святослав Кравчук вважає, що подібна практика є сумнівною.

"Але ж ми проголосували за тих керівників, яких обрали колективи, подобаються вони нам чи не подобаються", – апелював до колеги депутат Вячеслав Рубльов.

Між тим, начальник відділу виконавчого апарату обласної ради з питань управління об'єктами та землями спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області Мирослава Якимчук нагадала, що очолюваний нею підрозділ розробив проект рішення "Про затвердження Положення про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників, підприємств, установ, організацій – об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області". З її слів, цей документ "забракувала" постійна комісія з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією, при цьому не висловивши конкретних суттєвих пропозицій чи зауважень.

Наразі ж в раді діє "Положення про порядок призначення та звільнення з посади керівників підприємств, установ, організацій об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області".

Майнова комісія рекомендує повторно повернутися до розгляду нового проекту положення та прискорити процес його затвердження з врахуванням пропозицій, які підтримає більшість депутатів.

Надрукувати
мітки:
коментарів