Поділитись:

У Канаді вулицю запропонували перейменувати на честь Зеленського

Середа, 02 березня 2022, 08:24
У Канаді вулицю запропонували перейменувати на честь Зеленського

Вулицю, на якій в Оттаві розташоване посольство Росії, пропонують перейменувати на честь президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, з такою пропозицією виступив депутат канадського парламенту від Нової демократичної партії Чарлі Ангус.

“Маю просту пропозицію. Посольство РФ у Канаді знаходиться в Оттаві за адресою вулиця Шарлоти, 285. Чому б нам не перейменувати її на бульвар Зеленського?" – запропонував Ангус на своїй сторінці у мережі твіттері. 

Із його слів, це слід зробити, адже “Володимир Зеленський змінив відносини Росії зі світом”.

Нагадаємо: після масових протестів на підтримку України, що пройшли у неділю поблизу російських дипломатичних установ у Оттаві, Торонто та Монреалі, МЗС РФ викликав посла Канади, аби висловити протест щодо нібито неналежного захисту канадськими правоохоронцями російських консульств та посольства.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів