Поділитись:

Не варто турбуватися про долю тимчасово ввезених автівок, – митниця

Вівторок, 01 березня 2022, 14:41
Не варто турбуватися про долю тимчасово ввезених автівок, – митниця

Зупинено строк тимчасового ввезення легкових автомобілів, які тимчасово ввезені громадянами-резидентами, що перебувають на тимчасовому консульському обліку в консульських установах за кордоном.

Відтак про долю таких автомобілів турбуватися не варто, – повідомляє Державна митна служба. 

У митній службі зауважили, що масово звернення громадян, у яких збіг термін зворотного вивезення автомобіля. Проте громадянам наголошують, що Україна живе в умовах воєнного стану, тож відповідно до закону, "дії іноземного ворога, загальна військова мобілізація, військові дії, оголошена та неоголошена війна вважається дією обставин непереборної сили (форс-мажорними обставинами)". А згідно з положеннями абзацу четвертого частини четвертої ст. 380 Митного кодексу України строки тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування можуть бути продовжені з урахуванням дії обставин непереборної сили.

Також абзацом першим частини четвертої ст. 108 Митного кодексу України визначено, що перебіг строку тимчасового ввезення товарів та транспортних засобів зупиняться на час дії обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин).

Таким чином громадянам не варто турбуватися про неможливість вчасного виконання зобов'язання про зворотне вивезення транспорт засобів, оскільки митними органами буде зупинено/продовжено відповідні строки тимчасового ввезення транспортних засобів, терміни зворотного вивезення яких було визначено на період з 24.02.2022.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів