Поділитись:

На Волині визначилися з об'єктами під амбулаторії

Понеділок, 07 листопада 2016, 09:20

На Волині визначили ще 21 об'єкт, де здійснюватимуть реконструкцію/капітальний ремонт у рамках реалізації другого етапу субпроекту "Вдосконалення медичної допомоги хворим на хвороби системи кровообігу у Волинській області" спільного зі Світовим банком проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі в людей".

Відповідний перелік затвердив голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик. У стінах ОДА відбулася нарада щодо стану справ з цими об'єктами із керівниками районів та очільниками медзакладів, де впроваджуватимуть зміни, – повідомляє відділ інформаційної політки ОДА.

З районів Волині до влади краю надійшло майже три десятки пропозицій щодо включення об'єктів до другої фази будівництва. Після детального вивчення отриманих документів очільники області, дослухавшись зауваг та рекомендацій консультантів проекту, внесли до переліку 21 населений пункт, де реконструюють, або відремонтують амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Отож, у краї практично одночасно реалізують першу і другу фазу ремонтних робіт у рамках субпроекту "Вдосконалення медичної допомоги хворим на хвороби системи кровообігу у Волинській області". До третьої фази увійде ще 34 об'єкти. Цей перелік визначать пізніше. Загалом капремонт чи реконструкцію здійснять у 86 амбулаторіях загальної практики сімейної медицини.

Така географія амбулаторій на Волині дозволить зменшити радіус обслуговування з 14,9 до 8,2 кілометра, а кількість пацієнтів на одного сімейного лікаря – з 5 755 чоловік до 1 500 чоловік, а також досягти показника у 5 пасивних та 5 активних контактів лікаря до пацієнтів з хворобами системи кровобігу.

"Щодо другої фази – проектно-кошторисна документація на 21 об'єкт другої фази має бути на почату року, щоб у другому півріччі провести закупівлі та проводити ремонт і реконструкції", – наголосив заступник голови ВОДА, керівник групи управління субпроектом Сергій Кошарук.

Надрукувати
мітки:
коментарів