Поділитись:

П'ять мільйонів і амністія: Резніков закликав росіян здаватися у полон

Понеділок, 28 лютого 2022, 21:43
П'ять мільйонів і амністія: Резніков закликав росіян здаватися у полон

Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до російських солдатів та офіцерів і запропонував вибір: «згинути на неправедній війні або повну амністію та 5 мільйонів компенсації», якщо вони здадуть зброю і добровільно здадуться в полон.

Відповідний допис Олексій Резніков опублікував на своїй фейсбук-сторінці.

Він зазначив, що російські окупанти вже зазнали втрат вбитими та пораненими декілька тисяч осіб, а сотні солдатів та офіцерів опинилися в українському полоні. 

«Багато з них – зовсім юні. Кремль перетворює їх на злочинців, робить вбивцями. 
Частину з них обманули, частину зазомбували пропагандою чи залякали. Загалом видно, що мотивація більшості загарбників є невисокою», – зауважив міністр оборони. 

Він додав, що мотивація російських загарбників стає зовсім мізерною, коли вони стикаються з опором українських героїчних захисників і захисниць й вони відчувають міць української зброї «та коли бачать, що їх ніхто не зустрічає з квітами».

«Для України людське життя – найвища цінність. Щоб зберегти життя українців, Міністерство оборони України підтримало ініціативу міжнародної ІТ-спільноти. Вона дуже проста.
Ми пропонуємо російським солдатам вибір: загинути на неправедній війні або повну амністію та 5 млн рублів компенсації», – написав він.

Резніков зазначив, що кошти для забезпечення цієї акції збирають лідери світової ІТ-індустрії.

«У вас есть шанс начать новую жизнь. 
Сделайте выбор. 
Выходите без оружия с белым флагом. 
Скажите кодовое слово – «миллион».
Живите. Обнимите родных. 
Для тех, кто продолжит вести себя как оккупант, – пощады не будет», – доповнив російською своє звернення Олексій Резніков.

П'ять мільйонів і амністія: Резніков закликав росіян здаватися у полон

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів