Виїхати за кордон на авто тепер можна без «Зеленої картки»

Понеділок, 28 лютого 2022, 19:44

Громадянам, які хочуть виїхати за кордон на власному автомобілі, більше не потрібно обов'язково мати поліси страхування «Зелена картка» (Green Card).

Про це у понеділок, 28 лютого, повідомили на сайті Національного банку України.

«Таких домовленостей вдалося досягти під час робочих зустрічей представників Національного банку як регулятора страхового ринку, Міністерства закордонних справ України та державних органів Польщі, Словаччини й Угорщини. Сьогодні таке рішення підтримала і Молдова.

Кордони цих країн громадяни України можуть перетинати без полісів "Зелена картка". Українські прикордонники також не вимагають наявності полісу "Зелена картка" відповідно до розпоряджень Міністерства закордонних справ України», - йдеться у повідомленні.

Рішення щодо перетину кордону без поліса «Зелена картка» зумовлене запровадженням в Україні воєнного стану.

«Зелена картка» – міжнародний договір «автоцивілки».
Цей вид страхування є обов’язковим щодо всіх транспортних засобів, що виїжджають з території України. Поліс «Зелена картка» діє за кордоном, на території країн-членів системи «Зелена картка».

Крім того, за інформацією Моторного (транспортного) страхового бюро України, страховики Польщі безоплатно виписуватимуть поліс цивільної відповідальності для українців строком на 30 днів.

Нагадаємо: раніше повідомлялося, що громадян України, які виїжджають за кордон на автомобілях, не пропускають через кордон без поліса страхування «Зелена карта».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: