Поділитись:

В Україні – відносна тиша, Росія перейшла в тактичний відступ, – ОП

Неділя, 27 лютого 2022, 17:07
В Україні – відносна тиша, Росія перейшла в тактичний відступ, – ОП

Зараз на фронтах по всій Україні – відносна тиша, окрім Волновахи, яку взяли наші українські війська потужною контратакою, і північно-західних околиць Києва, де противник спробував просунутися вперед, однак йому цього не дозволили.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович на брифінгу. 

Із його слів, російські війська перейшли в тактичний відступ, принаймні на окремих ділянках. 

"На мою особисту оцінку, противник видихався, і останні дієздатні частини кинув на Київ, щоби принаймні взяти його околиці і заявити про якусь перемогу. Київ і Харків. Але в Харкові його оточили й розгромили. І те саме в Києві. Цей тактичний відступ показує, що їхній план провалився", – повідомив він. 

Арестович зазначив, що іде військова допомога з інших країн. Також сформували іноземний легіон для добровольців з інших країн – супротив стає повномасштабним. До російських військових звернулися здаватися в полон і переходити на наш бік. Те ж саме звернення почують і солдат білоруської армії. За певними даними, зауважив Арестович, білорусів піднімають по тривозі. Проте загалом їхня армія становить 45 тисяч солдатів. 

"Це капля в морі", – наголосив Арестович. І сподівається що білоруси, не будуть виконувати наказти Росії, до чого їх і закликає. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів