Поділитись:

Штати пропонували евакуювати Зеленського, але той відмовився – WP

Субота, 26 лютого 2022, 07:31
Штати пропонували евакуювати Зеленського, але той відмовився – WP

Уряд США пропонував Президенту Володимиру Зеленському надати допомогу, щоби він міг безпечно залишити столицю України й уникнути захоплення або вбивства російськими військовими, однак він відмовився від пропозиції.

Про це повідомляє в п’ятницю впливове видання The Washington Post, цитуючи американських посадовців й членів Конгресу, передає Укрінформ.

«Представники американської влади розмовляли із Зеленським з питань безпеки, зокрема про найбезпечніші місця для перебування президента, щоби гарантувати безперервність керівництва державою», - наводить видання високопоставленого чиновника адміністрації.

Це підтвердив і голова Комітету з питань розвідки Палати представників Адам Шифф.

«Ми інформували його не тільки про загрозу російського вторгнення, яка зараз реальна, але й про загрозу для нього особисто», – зауважив конгресмен.

«Ми готові допомогти йому будь-яким чином», - додав Адам Шифф.

У цьому зв’язку видання зазначає, що однією з цілей швидкого завершення війни в Україні для РФ – це ліквідація або захоплення чинного президента України й встановлення замість нього на чолі держави маріонетки Кремля. Таким чином Путін «міг би уникнути затратної, тривалої окупації України».

Зеленський уже кілька тижнів знає про ці занепокоєння США про його особисту безпеку, оскільки його особисто попередив про «серйозність» цього питання глава ЦРУ Уільям Бернс під час візиту в Україну в січні.

Речниця Білого дому Джен Псакі напередодні також заявила, що американська влада перебуває на зв’язку з президентом Зеленським, однак зауважила, що не вдаватиметься в подробиці, що стосуються його безпеки. «Ми працюємо над тим, щоби надати йому певну підтримку», - зазначила вона.

Тим часом пропагандистські канали продовжують поширювати чутки, що президент Зеленський нібито втік з України. При цьому в п’ятницю він оприлюднив відео в оточенні своїх головних радників і прем’єр-міністра з Банкової, зазначає The Washington Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів