Поділитись:

Українців закликають перевірити дахи будинків на наявність міток диверсантів

П'ятниця, 25 лютого 2022, 18:43

Військові просять поширити інформацію про необхідність перевірки дахів багатоповерхових будинків на наявність міток російських диверсантів.

Про це у коментарі УНІАН повідомила речник Вищого антикорупційного суду (ВАКС) Олеся Чемерис.

"Кадрові офіцери попросили поширити інформацію серед цивільних. Є інформація, що частина диверсантів мали доступ до під'їздів житлових будинків. Вони пробирались на дахи та робили там мітки. Я думаю, ви бачили їх у соцмережах. Вони виглядають як червоні чи зелені хрести. Військові просять людей перевірити наявність таких міток на дахах. Особливо на дахах багатоповерхових будинків", - розповіла УНІАН Олеся Чемерис.

За її словами, мітки слід заклеїти скотчем, накрити пакетом. Також мітки можна засипати землею.

"Необхідно максимально сховати мітку в разі виявлення. Для цього можна використати пісок, землю, пакети. Можливо є сенс закрити і заклеїти скотчем, щоб зробити мітку невидимою. Тому що мітки – це утаємничена інформація військ РФ для бомбардування. Давайте берегти один одного", - додала Чемерис.

Перевірити дахи на наявність ворожих міток закликали мешканців будинків і в КМДА.

"Міська влада звертається до мешканців багатоповерхових будинків, які мають доступ до виходу на дах, з проханням терміново перевірити дахи на наявність міток.

У випадку, якщо будуть виявлені якісь позначки – просимо засипати їх землею або чимось накрити", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів