Поділитись:

Найскладніше на півдні: Зеленський звернувся до українців

Четвер, 24 лютого 2022, 17:59
Найскладніше на півдні: Зеленський звернувся до українців

Володимир Зеленський звернувся до українців і розповів про ситуацію в країні. 

Брифінг президента розпочався о 17:30 у четвер, 24 лютого. Зеленський зазначив, що найскладніша ситуація зараз на півдні України, де з боку окупованого Криму прориваються російські війська. 

«На Донбасі наші сили діють надійно. Харківський напрямок дуже складний. Сили для захисту міста працюють, вони надійні, вони наші хлопці. Найбільш проблемна ситуація у нас сьогодні на півдні. Наші війська ведуть запеклі бої у передмісті Херсону. Ворог тисне з окупованого Криму і намагається просунутися у бік Мелітополя. На півночі України ворог повільно просувається в Чернігівській області, але там є, кому його тримати. Надійна оборона побудована в Житомирській області. Озброєний десант у Гостомелі блокують, війська отримали наказ на знищення», – пояснив він. 

Крім того, Зеленський закликав росіян, які засуджують війну з Україною, робити це не тільки в соціальних мережах. 

«Ми бачимо, що багато росіян у соціальних мережах виступають проти війни. Ми це бачимо. Але керівництво Російської Федерації це навряд чи побачить. Тому прохання: якщо ви нас чуєте, розумієте нас і розумієте те, що ви наступаєте на незалежну країну, будь ласка, виходьте на площі, звертайтеся до президента своєї країни. Ми українці і знаходимося на своїй землі. Ви росіяни, і зараз ваші військові розпочали війну у нашій державі. Я дуже хотів би, щоб ви говорили про це на Червоній площі, в Петербурзі, Москві та інших містах вашої держави, а не тільки в інстаграмі», – сказав він. 

 

Також президент подякував партнерам України за перші потужні санкції проти РФ.

«Росія для всього світу перетворюється в аналог ДНР. Це повна ізоляція. Я на постійному зв'язку з лідерами держав-партнерів. Росія вже почала отримувати санкції з великого пакету санкцій – найпотужніших у світовій історії. Ніхто не може змусити нас, українців, віддати свою свободу, свою незалежність, свій суверенітет. Але схоже, що російське керівництво намагається це зробити за рахунок знищення своєї країни. Усе, що було зроблено Росією з 2000-го року, зараз може бути знищено в прямому ефірі, на очах у всього світу. Ми наголошуємо, що не Україна стала на шлях війни. Але саме Україна закликає зараз повернутися до миру», – сказав Зеленський. 

Він наголосив, що важливий обов'язок кожного українця зараз – допомагати обороняти свою країну. 

«Лідери вільного світу, якщо ви сьогодні не допоможете Україні, то завтра війна постукає у ваші двері», – підсумував Зеленський.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів