Поділитись:

Рада проголосувала за послаблення контролю над бізнесом

Четвер, 03 листопада 2016, 16:31
Рада проголосувала за послаблення контролю над бізнесом

Верховна Рада України ухвалила закон "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" щодо лібералізації системи державного нагляду.

"За" проголосували 232 народних депутати, – повідомляє Економічна правда.

Закон зменшує кількість планових перевірок, а також звужує перелік підстав для проведення позапланових перевірок бізнесу органами санітарно-епідеміологічного, пожежного, архітектурно-будівельного та інших видів державного нагляду.

Закон також вимагає конкретизувати підстави для здійснення перевірок та встановлює чіткі строки їх проведення – 10 днів, а для малого підприємництва – 5 днів.

Для планових перевірок періодичність буде встановлюватися відповідно до ступеня ризику провадження діяльності (високий – раз на 2 роки, середній – раз на 3 роки, незначний – раз на 5 років).

"Закон має посилити правову захищеність суб'єктів господарювання, розширити можливості громадських об'єднань щодо захисту прав підприємців", – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Народні депутати від Волині проголосували таким чином: Ігор Гузь, Ігор Лапін та Ірина Констанкевич – "за", Степан Івахів, Сергій Мартиняк та Юрій Савчук не голосували.

Надрукувати
мітки:
коментарів