Поділитись:

«На знак солідарності з Україною»: ЄС і США введуть санкції через визнання Росією ОРДЛО

Вівторок, 22 лютого 2022, 02:32
«На знак солідарності з Україною»: ЄС і США введуть санкції через визнання Росією ОРДЛО

Очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель пообіцяв тверду і рішучу реакцію на рішення президента Росії та назвав це «грубим порушенням міжнародного права». Інші світові лідери також підтримали Україну. США і ЄС планує накласти санкції на РФ.

Про це повідомляє «Європейська правда».

З його слів, визнання двох сепаратистських територій в Україні є грубим порушенням міжнародного права, територіальної цілісності України та Мінських угод.

«ЄС та його партнери відреагують єдністю, твердістю та рішучістю на знак солідарності з Україною» – написав він у Twitter.

Як повідомляє Суспільне, раніше Боррель заявляв, що Європейський Союз може ввести додаткові санкції проти Москви.

«Союз відреагує санкціями проти тих, хто причетний до цього незаконного рішення. ЄС та його партнери діятимуть спільно, твердо і рішуче солідарно з Україною», – йдеться в їхніх ідентичних заявах.

З аналогічною заявою виступили і США. Прессекретарка Білого дому Джен Псакі заявила, що Джо Байден незабаром підпише указ, який «заборонить інвестиції, торгівлю і фінансування так званих ОРДЛО з боку фізичних та юридичних осіб США». Крім того, вона анонсувала «додаткові заходи, пов'язані із сьогоднішнім грубим порушенням Росією своїх міжнародних зобов'язань».

«Уточню: ці заходи не пов'язані з оперативними і серйозними економічними заходами, які ми готували спільно зі своїми союзниками на випадок вторгнення Росії в Україну, а доповнюватимуть їх», – зазначила Псакі.

Нагадаємо, президент Російської Федерації Владімір Путін 21 лютого підписав укази про визнання ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 березня 2024
11 лютого 2024
29 листопада 2023
23 листопада 2023
22 листопада 2023
18 листопада 2023
15 листопада 2023
09 листопада 2023
21 серпня 2023
16 липня 2023